Acuzații dure ale lui Piedone la adresa lui Arafat: ”A refuzat acele ambulanțe, apoi să declarăm că au murit doar 7”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu-Piedone, a declarat, la Realitatea Plus, că Raed Arafat a refuzat ca ambulanțe particulare să care răniții de la Colectiv.

Motivul? Ar fi dăunat imaginii SMURD!

”A întors acel salvări din drum”

„Am fost printre primii implicați la incendiul de la Colectiv, iar după primele 13 minute de la alarmă am ajuns la fața locului. Eu mi-am dat demisia de la Primăria Sectorului 4 în semn de respect pentru victime.

Justiția a făcut dreptate, până la urmă, dar atunci eram un țap ispășitor, ce trebuie prezentat drept trofeu opiniei publice.

Le-am spus și judecătorilor la proces, că Raed Arafat a întors acele salvări din drum. Sediul celor de la BGS era aproape de Colectiv, ei au venit primii, iar apoi cei de la Crucea Alb Galbenă”, a comentat Piedone.

”Mi-a spus să declarăm că au murit doar 7”

A continuat șirul acuzațiilor: ”Arafat a declarat, de față cu noi, că nu vrea salvări particulare pentru că-i strică imaginea.

Noi căram răniții cu mașinile oamenilor de pe stradă, iar Arafat a spus că nu vrea salvări de la BGS și Crucea Alb Galbenă pentru că strică imaginea SMURD și IGSU”, a declarat Cristian Popescu Piedone.

„Sunt cel care pot spune, cu mâna pe inimă, că am fost primul care a numărat arșii și i-am spus lui Arafat că sunt 45 de morți, acoperiți cu folie puși pe niște europaleți. Iar el mi-a spus că să declarăm că au murit doar 7, ca să nu speriem lumea”, a mai spus Piedone.

Citește și

Surpriză maximă: Viktor Orban devine șeful Consiliului European și va avea puteri uriașe