A retrogradat cu Dinamo, azi s-a antrenat cu Sadio Mane

Desire Azankpo (29 de ani), liber de contract după ce a retrogradat în liga secundă cu Dinamo, se antrenează alături de Sadio Mane în Palma de Mallorca.

Nu s-a mai întors la Săftica

Noul star al lui Bayern Munchen este în pre-sezon și împletește utilul cu plăcutul, în vacanță, alături de ex-dinamovist, cu care împarte o veche prietenie, anunță GSP. Cei doi se cunosc de foarte mulți ani, Desire fiind ca un frate pentru mult mai cunoscutul Mane.

Azankpo va rămâne fără angajament de la 1 iulie și nu va mai reveni la antrenamentele „câinilor”, în tricoul cărora a bifat un singur gol în scurta sa aventură în Ștefan cel Mare.

Adus ca o vedetă a mercato de iarnă la Dinamo, Azankpo a fost mult timp accidentat, la spate, apoi Uhrin nu l-a mai luat în calcul după ce s-a refăcut! A adunat doar două meciuri, un gol.

Viața i-a despărțit, dar cei doi au păstrat legătura

Născut în Benin, Desire Segbe Azankpo, noul jucător al lui Dinamo, este prieten la cataramă cu Sadio Mane, superstarul lui Liverpool, cel mai bun fotbalist al Africii în 2019. Cei doi au crescut împreună la academia de fotbal Generation Foot, în Dakar (Senegal), apoi au trecut la Metz în Franța.

”Ne-am potrivit imediat. A fost foarte protector cu mine în Franța. Când am ajuns acolo, nu am înțeles limbajul și mentalitățile. Sadio m-a ajutat cu toate, pe teren și în afara lui. S-a întâmplat firesc. Am fost împreună tot timpul, chiar și în autobuz”, a povestit Desire pentru France Football.

Mane s-a transferat apoi la Red Bull Salzburg, apoi din 2016 la Liverpool cu care a câștigat și Champions League.

”Am continuat să ne sprijinim unul pe altul de la distanță. Eram foarte atașați unul de celălalt și încă suntem. Când aveam timp liber și se putea, m-am dus să-l văd în Anglia. Același lucru este valabil și pentru el.

Sunt cel mai dificil adversar al lui la fotbal. Poate pierde în fața tuturor, dar nu suportă să piardă cu mine. Când ne jucăm, e foc!”, a mai spus internaționalul din Benin.

Citește și

David Popovici a vrut să fie călugăr shaolin