A retrogradat cu Dinamo, a semnat azi cu Bayern Munchen!

Desire Azankpo (29 de ani), fostul atacant al lui Dinamo, care a înscris un gol pentru ”câini” în sezonul în care roș-albii au retrogradat în Liga 2, a semnat cu echipa secundă a celor de la Bayern Munchen!

Mane a făcut lobby

Internaționalul din Benin a trecut cu brio peste cele două săptămâni în care a fost în probe la echipa a doua a bavarezilor, iar duminică a semnat un contract valabil până în 2024. Bayern Munchen II evoluează într-o ligă regională, echivalentul celui de-al patrulea eșalon din Germania.

Transferul lui Azankpo la „satelitul” campioanei Germaniei e în strânsă legătură cu venirea la Bayern a lui Sadio Mane. Cei doi sunt buni prieteni, iar în presezon s-au antrenat împreună. Cei doi sunt vechi prieteni. Fostul superstar al lui Liverpool e cel care a facilitat înregimentarea lui Azankpo la Bayern II.

Viața i-a despărțit, dar au păstrat legătura

Născut în Benin, Desire Segbe Azankpo este prieten la cataramă cu Sadio Mane, superstarul plecat de la Liverpool la Bayern Munchen, cel mai bun fotbalist al Africii în 2019. Cei doi au crescut împreună la academia de fotbal Generation Foot, în Dakar (Senegal), apoi au trecut la Metz în Franța.

”Sunt cel mai dificil adversar al lui”

Mane s-a transferat apoi la Red Bull Salzburg, apoi din 2016 la Liverpool cu care a câștigat și Champions League. Începând din vara acestui an, a ajuns la Bayern Munchen, incontestabila regină a Germaniei.

”Am continuat să ne sprijinim unul pe altul de la distanță. Eram foarte atașați unul de celălalt și încă suntem. Când aveam timp liber și se putea, m-am dus să-l văd în Anglia. Același lucru este valabil și pentru el. Sunt cel mai dificil adversar al lui la fotbal. Poate pierde în fața tuturor, dar nu suportă să piardă cu mine. Când ne jucăm, e foc!”, a mai spus internaționalul din Benin.

Înainte de a ajunge la Dinamo, Azankpo a evoluat pentru mai multe echipe din ligile inferioare din Franța (FC Villefranche, SAS Epinal, AS Pagny, Le Puy Foot, toate echipe de amatori), USL Dunkerque, dar a avut și experiențe în afara Hexagonului, la FK Senica (Slovacia) și Oldham Athletic (Anglia).

Citește și

750 de euro pe noapte costă un apartament în Cluj, la Untold: ”Capacitatea nu e atât de mare”