A refuzat să plece: ”Fiul lui Dinamo”

Saeid Heidarirad, 31 de ani, este unul dintre sportivii străini care ridică nivelul competiției în România. Este îndrăgostit de Dinamo București și așteaptă să aplice pentru cetățenia română.

Portarul iranian multiplucampion la handbal masculin, a mărturisit că a refuzat numeroase oferte de-a lungul ultimilor ani pentru a continua la echipa din Ștefan cel Mare.

Vrea să fie român

Cel supranumit de suporteri „Ninja” și „Spiderman” este în al 5-lea an al său în alb-roșu și a contribuit la fiecare titlu cucerit de formația din Capitală, care a ajuns un brand respectat și pe plan continental.

”Aci îmi petrec 11 luni pe an, în Iran una. Vreau să depun documentele pentru a fi român, sunt pregătit să locuiesc, să trăiesc pe viață în România.

La București este casa mea, datorită oamenilor și celor de la club, în fiecare zi merg la Dinamo cu plăcere”, a mărturisit Saeid pentru GSP.

Pe cine a refuzat

Spre deosebire de fotbaliștii grupării din Ștefan cel Mare, de exemplu, care nu știu cum să plece la prima ofertă mai bună, în special în străinătate, iranianul este conceput din alt aluat.

”Dinamo este casa mea, mă consider fiul acestui club. Aici, am crescut, mă simt parte din Dinamo. De aceea vreau să continuu la Dinamo. Am avut multe oferte din Europa în toți acești ultimi ani. Din Macedonia, din Germania, din Franța, vara trecută din Danemarca. Dar nu am luat niciodată în considerare varianta de a pleca.

Întotdeauna, Dinamo a fost prima opțiune. Sunt parte din Dinamo și n-o spun doar așa, ca să impresionez. Mă văd evoluând toată cariera, ani buni de aici înainte, pentru «câinii roșii». Aș pleca doar dacă nu voi mai fi dorit, în rest nu concep așa ceva.

Uite, am avut superofertă din Polonia, acum nu foarte departe în timp, dar există doar Dinamo pentru mine, restul sunt pe plan secund”, a spus Heidarirad.

Mesaj pentru fotbaliști

Saeid speră ca și cei de la echipa de fotbal să se salveze la capătul acestui sezon. Și, logic, să mai bifeze trofee cu formația sa.

”Obligatoriu. Este ceea ce ne dorim și știm că putem atinge. Apoi, forțăm tot ceea ce mai putem și în Champions League”, a precizat iranianul.

Membru DDB, goal-keeperul este descumpănit de situația de la fotbal a echipei din Ștefan cel Mare, dar evită să dea sfaturi: ”Nu sunt un fan al fotbalului, nu mă uit la acest sport. Dar cei de la echipa de fotbal ar trebui să realizeze situația în care se pun pe ei și un club istoric”.

Citește și

Iohannis: ”Cel mai bine protejați”