--> -->

A recunoscut și Marcel Vela: ”Face unele abuzuri”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a avut o sesiune video astăzi în care a răspuns la diverse întrebări referitoare la libertatea de mișcare în această perioadă. Referindu-se la personalul forțelor de poliție, Vela a lăsat să-i scape o afirmație cu privire la Poliția Locală care ”face unele abuzuri”.

”Suntem ajutați în toate misiunile de MApN și polițiile locale. Dacă se ivește situația să avem nevoie, avem posibilitatea de a acoperi toate punctele de control cu studenții de la Academie și școlilele de poliție. Momentan, actuala echipă din teren face față. Dacă va fi nevoie, avem și rezerviști care vor ajuta. Am mai adus și două mii de oameni din birouri.

N-am apelat până acum la încadrări din surse externe pentru că avem probleme cu poliția locală care amendează, care face unele abuzuri, nu respectă prevederile Ordonanțelor Militare în litera și în spiritul fiecărei ordonanțe. Imaginați-vă că luam pe cineva din sursă externă și coboram în stradă să aplice legea. Va fi dificil să nu greșească și să nu ajungem la un comportament, pot apărea tot felul de conflicte. Cea mai mare experiență e școala vieții, nu un test grilă!”, a declarat Vela.

Întrebat de un alt cetățean, din Germania, dacă și când se poate întoarce în țară, ministrul a declarat: ”Puteți reveni în România fără probleme după 15 mai, mai ales dacă cetățenii vor respecta toate măsurile impuse. Puteți și acum dar în anumite condiții”.

Citește și

La ce amendă riști, uiți și de mare, și de tot! 1 Mai periculos. Număr record de penalități în România