--> -->

A plecat cu iureș, s-a întors la Dinamo: „N-are cum să nu continue”

Fundașul central David Țone, 18 ani, a plecat cu scandal de la Dinamo în toamna anului trecut și era tentat să renunțe complet la fotbal. Între timp, a revenit la sentimente mai bune față de sport și de club

El anunța în septembrie 2022 că nu mai vrea să joace la Dinamo, după ce a fost schimbat în minutul 90+3 în meciul contra Concordiei Chiajna, 1-0.

„N-are Ovidiu ranchiună”

Gabriel Răduță, managerul Centrului de Copii și Juniori de la Dinamo, spune acum că Țone a revenit la antrenamentele „câinilor”.

„David Țone e la mine, la antrenament. E crescut de noi, n-are cum să nu continue. E copil, n-a mai vrut. A vorbit și Ovidiu [Burcă] cu el, încearcă să-l schimbe, n-a fost o rigiditate din partea lui, chiar dacă l-a nemulțumit la un anumit moment. N-are ranchiună, să nu-i arate copilului drumul bun.

E foarte bun, se pregătește bine, l-am băgat la juniori, are drept de joc la Liga de tineret, ca să pot să-l țin în priză. Îl motivez, vorbesc cu el zilnic, îl mai și cert, în loc să fie unde trebuie… Ar fi jucat titular la prima echipă. Încă e la Dinamo, vedem în viitor.

Îmi doresc ca orice copil bun să rămână la Dinamo. Toți care se băteau cu pumnul în piept și făceau vâlvă au luat copiii și au plecat. Când au văzut că e greu au plecat, au lăsat baltă tot, nu mai sunt dinamoviști, sunt altceva. Au rămas caracterele și la Academie. O mână de oameni, dar foarte preocupați și implicați”, a spus Răduță la Playsport „Dinamo 7/9”.

Țone a reclamat influența lui Ioan Becali: „A impus jucători, el decide tot!”

David Țone a explicat anterior câteva dintre motivele care l-au determinat să renunțe temporar la fotbal.

„Am fost legitimat 6 ani la Dinamo, în ultimii 2 ani a fost foarte greu. Nu prea aveam unde să ne antrenăm, nu era plătit terenul, ne-am antrenat pe baza prieteniei antrenorului. Pe baza orgoliului nostru de jucători la Dinamo am ajuns pe locul 4 pe țară (n.r. – la juniori).

Eu am avut probleme cu conducerea și cu unii oameni care influențau lucrurile, e o luptă care e imposibil de câștigat. Posibilitățile lor financiare și de influență peste tot sunt prea mari față de ale mele. În momentele în care anumiți jucători trebuiau să ia pauză sau să nu mai joace, se vedea că nu merită să joace, pot să spun că erau forțați.

Trebuia să plec la Fiorentina vara aceasta (n.r. în 2022), au avut unele discuții care nu s-au concretizat, n-am fost lăsat să plec. M-au dorit și anul trecut. Era o sumă de 200.000 de euro pe care o dădea Fiorentina, Dinamo voia 450.000 de euro.

Cred că persoanele din afara clubului care au mare influență au împiedicat transferul meu acolo. Adică un mare impresar, Giovanni Becali. A impus foarte mulți jucători la Dinamo. El a fost interesat de mine, dar când m-am sfătuit cu prietenii am decis că e mai bine să nu semnez cu el.

Nimic nu e la întâmplare, când am decis asta atunci automat n-am reușit să plec de la Dinamo. Pentru mine ăsta a fost momentul decăderii. El e peste tot ce se întâmplă la Dinamo și ia deciziile de transferuri, cine să joace, cine nu.

S-au adunat multe probleme, în primul rând financiare, aveam un salariu josnic (n.r. – 800 de lei pe lună). Pentru calitățile pe care le-am avut, 2.000 de lei ar fi fost decent pentru un junior, nici prea mult, nici prea puțin. Cât să te deplasezi la antrenamente și să te întorci acasă”, spunea Țone în noiembrie 2022, pentru aceeași sursă.

Citește și

Oficial: cât a plătit România pentru achiziționarea de doze de vaccinuri anti-COVID. Peste un sfert dintre ele au fost declarate pierderi