--> -->

A murit Valeria Seciu. Poveste de dragoste cu Octavian Cotescu

Astăzi, 6 septembrie, Valeria Seciu a murit. Actrița, care a fost distinsă cu premiul UNITER pentru întreaga activitate în 2006, a trăit o frumoasă poveste de dragoste cu Octavian Cotescu, actor și el, care a decedat în 1985.

Rodul iubirii lor e Alexandru Cotescu, care de ani de zile e călugăr pe Muntele Athos.

El i-a fost profesor, relație oficială după absolvire

După ce a absolvit liceul, în 1960, Valeria Seciu a fost admisă la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” din Bucureşti, la clasa profesorului A. Pop Marțian, care-l avea ca asistent pe nimeni altul decât Octavian Cotescu, cel care, ulterior, avea să-i devină soț, scrie newsweek.ro.

Așa s-au cunoscut cei doi, care aveau să trăiască mai târziu o frumoasă iubire. Deși Valeria Seciu se îndrăgostise încă din studenție de profesorul ei, ea și Octavian Cotescu nu au apărut oficial ca un cuplu decât după absolvire, în 1964, când s-au și căsătorit.

În anul 1968, s-a născut fiul lor, Alexandru, care a absolvit două facultăţi, iar începând cu anul 2000 a ales să-l slujească pe Dumnezeu, devenind călugăr la Muntele Athos, sub numele de Monahul Daniil.

I-a rămas fidelă și după moarte

În august 1985, Valeria Seciu, care avea doar 46 de ani, și-a pierdut soțul. Octavian Cotescu a murit la vârsta de 54 de ani, iar de atunci Valeria Seciu a ales să nu-şi mai refacă viaţa cu un alt bărbat.

Odată cu trecerea anilor, actrița a apărut tot mai rar. Din vara anului 2014, Valeria Seciu a renunțat la cariera actoricească, retrăgându-se de pe scenă, una din puţinele apariţii în public fiind cea din iulie 2015, când a primit o stea pe aleea actorilor din Piața Timpului din Capitală.

Cine e băiatul Valeriei Seciu și al lui Octavia Cotescu

Alexandru Cotescu, 54 de ani, este fiul Valeriei Seciu și al regretatului actor Octavian Cotescu (decedat în 1985). El trăiește de ani buni la mânăstirea Vatoped de pe Muntele Athos, unde a îmbrăcat haine monahale și este cunoscut sub numele de Monahul Daniil.

”Mama a fost împăcată când am plecat. A fost bucuroasă că eu sunt fericit şi îmi găsesc calea. Asta trebuie să facă un părinte până la urmă. Să se jertfească, să jertfească liniştea lăuntrică pentru ca fiul sau fiica sau copilul să îşi găsească drumul în viaţă. Şi ea a ştiut să facă lucrul acesta”, povestea el pentru emisiunea „România, te iubesc”, de la Pro TV.

Citește și

ROMÂNIA FRUMOASĂ ”Stânca învăluită în mister”. Are chip de om