--> -->

A început procesul în care Șerdean cere dizolvarea APCH. Care e situația

Astăzi, la Judecătoria Sectorului 2, a avut loc încă un episod din războiul de uzură dintre acționarul majoritar al lui Dinamo, Dorin Șerdean, și Asociația Peluza Cătălin Hîldan (APCH).

Șerdean a deschis proces pe 4 noiembrie 2022. El solicită dizolvarea APCH, dar instanța a decis amânarea cauzei pentru data de 15 mai. La o zi după sărbătoarea clubului din Ștefan cel Mare, fondat pe 14 mai 1948.

Șerdean se plânge

Potrivit lui Dorin Șerdean, APCH urmăreşte un alt scop decât cel pentru care s-a constituit.

„Cei din APCH, conform celor menționate, nu ar fi avut dreptul să dețină acțiuni într-o societatea comercială. Mai mult, nu puteau oferi împrumuturi”, a explicat Dorin Șerdean demersul împotriva APCH.

Contactat de GSP.ro după decizia instanței de a amâna cauza, Dorin Șerdean a declarat: ”Amânări din toate direcțiile împotriva mea. Sau, de fapt, greșesc, sunt numai găselnițe marca RTZ. Au făcut contestație la executare privind repunerea mea în drepturi în cadrul clubului.

Iar azi au depus în instanță o cerere de intervenție prin care le-a luat apărarea celor de la Asociația PCH. Judecătorul a dispus amânarea pe baza acestui motiv”.

APCH vrea să devină acționar majoritar

Conform planului de reorganizare modificat, realizat de administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu, se urmărărește ca APCH/DDB să devină acționar majoritar, prin conversia în acțiuni a creanțelor deținute de fani. Acest lucru ar echivala cu scoaterea din joc a lui Dorin Șerdean.

Până una-alta, Dinamo reia campionatul Ligii 2 cu planul de reorganizare modificat rămas în aer, după ce judecătorul sindic a respins pe 13 decembrie 2022 varianta propusă de administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu.

Zăvăleanu și DDB au făcut recurs la Curtea de Apel, dar instanța nu a stabilit încă un termen pentru Au trecut două luni și o săptâmănă

Vlad Iacob: ”Nu am renunțat la ideea refacerii planului de reorganizare modificat”

Administratorul special al lui Dinamo, Vlad Iacob, rămâne în continuare adeptul refacerii planului de reorganizare modificat.

”Nu am renunțat la idee. Vom lua o decizie în cel mai scurt timp, în acest sens. Avem nevoie de un plan aprobat, cu hair-cut, urgent”, a declarat Vlad Iacob pentru GSP.ro.

În ianuarie, administratorul special spunea că încearcă să-i convingă pe cei care răspund de destinele clubului că în noul Plan nu trebuie să mai fie solicitată conversia creanțelor PCH în acțiuni, astfel încât PCH/DDB să devină acționarul majoritar al lui Dinamo.

Ce zice Zăvăleanu

Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu solicită prin noul plan de reorganizare modificat transformarea în acțiuni a împrumutului APCH, în valoare de 8.607.177 de lei, circa 3 milioane de euro.

”Ideea e că, Planul modificat respins are câteva puncte slabe, care au fost scoase în evidență în cadrul contestațiilor și, într-o oarecare măsură de doamna judecător.

După părerea mea, un nou Plan ar trebui să fie cât se poate de solid și cât mai puțin contestabil, pentru a trece cât mai repede.

Principala diferență pe care o văd eu ca fiind necesară ca să atingem acest deziderat este acea conversie a creanței APCH.

Trebuie să ne gândim foarte bine dacă acea conversie a creanței în acțiuni o mai introducem sau nu. Pentru că asta, cu siguranță a fost una dintre foarte marile probleme.

Din ce am înțeles de la specialiști în insolvență ar fi fost o premieră în România să se întâmple așa ceva, respectiv creanța unui acționar minoritar să fie transformată în acțiuni, fără ca ceilalți acționari să aibă măcar dreptul de a veni chiar și cu aport în natură. Chiar și cu bani, practic, ca să-și păstreze cota, procentele în societate”, declara Iacob la începutul anului.

În motivarea deciziei, instanţa a apreciat că Planul de reorganizare modificat trebuie să prevadă acelaşi tratament corect și echitabil pentru fiecare creditor.

Vlad Iacob anunța luna trecută că Dinamo are nevoie de 1,5 milioane de euro până la 30 aprilie pentru a obține licența pentru sezonul viitor.

Citește și

Dieta cu care a slăbit Iuliana Marciuc. Mănâncă și pizza, dar și dulciuri