--> -->

A fugit de la Dinamo și-l acuză pe Becali: ”A impus”

David Țone, 18 ani, a anunțat că nu mai vrea să joace la Dinamo după ce a fost schimbat în minutul 90+3 în meciul contra Concordiei Chiajna, 1-0, și că ia în calcul să se retragă complet din fotbal.

Acum, fundașul central se gândește ca la iarnă să prindă un transfer chiar în Liga 1.

Se plânge și se laudă

”Am fost legitimat 6 ani la Dinamo, în ultimii 2 ani a fost foarte greu. Nu prea aveam unde să ne antrenăm, nu era plătit terenul, ne-am antrenat pe baza prieteniei antrenorului. Pe baza orgoliului nostru de jucători la Dinamo am ajuns pe locul 4 pe țară (n.r. – la juniori).

Eu am avut probleme cu conducerea și cu unii oameni care influențau lucrurile, e o luptă care e imposibil de câștigat. Posibilitățile lor financiare și de influență peste tot sunt prea mari față de ale mele. În momentele în care anumiți jucători trebuiau să ia pauză sau să nu mai joace, se vedea că nu merită să joace, pot să spun că erau forțați.

Trebuia să plec la Fiorentina vara aceasta, au avut unele discuții care nu s-au concretizat, n-am fost lăsat să plec. M-au dorit și anul trecut. Era o sumă de 200.000 de euro pe care o dădea Fiorentina, Dinamo voia 450.000 de euro.

”Aveam un salariu josnic”

Cred că persoanele din afara clubului care au mare influență au împiedicat transferul meu acolo. Adică un mare impresar, Giovanni Becali. A impus foarte mulți jucători la Dinamo. El a fost interesat de mine, dar când m-am sfătuit cu prietenii am decis că e mai bine să nu semnez cu el.

Nimic nu e la întâmplare, când am decis asta atunci automat n-am reușit să plec de la Dinamo. Pentru mine ăsta a fost momentul decăderii. El e peste tot ce se întâmplă la Dinamo și ia deciziile de transferuri, cine să joace, cine nu.

S-au adunat multe probleme, în primul rând financiare, aveam un salariu josnic (n.r. – 800 de lei pe lună). Pentru calitățile pe care le-am avut, 2.000 de lei ar fi fost decent pentru un junior, nici prea mult nici prea puțin. Cât să te deplasezi la antrenamente și să te întorci acasă.

Mama e casnică, doar tata are salariu, e pastor la o biserică creștină baptistă. Puneau bani deoparte pentru transport, am tras de niște ghete 6-7 luni, e foarte greu…”, a spus Țone pentru playsport.

Ar vrea la Rapid

”Nu urmăresc meciurile lui Dinamo, mă doare inima, mi-e dor de colegi, de experiențele avute cu ei. Mă uit în schimb la meciurile Rapidului, mereu mi-am dorit să joc acolo, dar am ajuns la Dinamo, nu prea mai era Rapid pe-atunci.

Mi s-a spus că aș putea ajunge la Rapid, orice e posibil. Mai am contract până în iunie 2023 cu Dinamo, aștept perioada de transferuri din iarnă să vedem ce se întâmplă”, a mai adăugat David Țone.

Citește și

Patrick Mouratoglou ”vorbește zilnic” cu Simona Halep: ”Cuvintele nu se pot ridica”