--> -->

A fost la Dinamo, a dat clubul în judecată, acum e pe lista lui Diego Simeone

Dinamo a avut în curte, pentru scurt timp, un fotbalist care acum este pe lista de achiziții a lui Diego Simeone, antrenorul lui Atletico Madrid.

Aleix Garcia, 26 de ani, are un start de sezon excelent în tricoul celor de la Girona și a atras atenția cluburilor mari din Spania. După ce în vara acestui an s-a discutat espre o posibilă trecere a sa la FC Barcelona, acum mijlocașul iberic este tatonat de formația antrenată de Diego Simeone.

A fost la Dinamo în ”epoca Cortacero”

Atletico Madrid ar vrea să îl înregimenteze pe fostul fotbalist al formației din Ștefan cel Mare încă din iarnă și se așteaptă să fie nevoită să scoată din buzunar o sumă consistentă, acesta fiind sub contract cu Girona până în 2026.

10 milioane de euro este cota de piață a lui Aleix Garcia, potrivit Transfermarkt

Aleix Garcia a jucat pentru Dinamo din 5 octombrie 2020, când a fost transferat de la Manchester City, până în 18 ianuarie 2021. El a făcut parte din „lotul” transferat de patronul de la acea vreme, Pablo Cortacero, care a ademenit mai mulți jucători cu nume în Groapă – pe care nu i-a plătit niciodată.

Aleix Garcia era recomandat și de anii petrecuți la Manchester City. Cel puțin pe hârtie, în România, a avut un salariu de peste 30.000 de euro pe lună.

Proces cu Dinamo, pentru 300.000 de euro

În acest sezon, la Girona, marea surpriză a campionatului spaniol, a marcat un gol și a oferit un assist în 8 meciuri. În Ștefan cel Mare, nu a impresionat în lunile petrecute la Dinamo, doar 8 partide fără nimic notabil.

Mai multă vâlvă a făcut Aleix Garcia după ce a plecat de la Dinamo.

Le-a cerut în jur de 300.000 de euro roș-albilor! Fotbalistul a câștigat procesul intentat împotriva clubului bucureștean la FIFA și ”câinii” au plătit o sumă uriașă pentru a închide divergența, întrucât, și din cauza lui Aleix Garcia, Dinamo a avut transferurile blocate o perioadă.

Citește și

Clotilde Armand, după ce a fost sancționată de Poliție: ”Am scăpat a la moustache!”