--> -->

A fost dorit de Dinamo, apoi era să-și piardă piciorul! ”Jucătorii ”câinilor” să înțeleagă asta”

Mijlocașul Mediașului, Eric de Oliveira (35 de ani) a fost dorit de Dinamo, cel puțin la nivel declarativ de către managerul sportiv Mario Nicolae, la începutul lui 2021, când încă era liber de contract. Interesul a dispărut subit, fiindcă brazilianul asimilat în România avea nevoie de mai mult timp să treacă peste o accidentare.

De fapt, iubit și apreciat în România, Eric a trecut printr-un moment crunt în viață. Chiar el a povestit prin ce momente teribile a fost. „Inițial, n-am reușit să desfund o arteră la piciorul stâng, începuse să se înnegrească și chiar riscam să-mi pierd piciorul. Serios! Acum, într-o lună, aș putea să reîncep antrenamentele.

Dar era grav, nu doar să-mi închei cariera, ci să-mi pierd piciorul. Nu puteam să alerg, să dau o tură de teren, am stat de la finalul lui octombrie. La Cluj am făcut o procedură, nu pot spune operație. Acum, sunt în OK, dar a fost pericol mare”, a mărturisit Eric la LookSport.

Sud-americanul vorbește frumos de clubul din Ștefan cel Mare, viitorul adversar al Gazului. ”Ar fi păcat să se întâmple ceva negativ cu Dinamo. Și pentru munca suporterilor, și pentru istoria clubului. Eu am avut mai multe discuții cu Dinamo de-a lungul anilor, dar a fost să nu fie, așa că mergem înainte.

Jucătorii trebuie să se concentreze, să realizeze ce momente trăiesc. Fiindcă vor fi și mai iubiți de către suporteri dacă reușesc să salveze echipa. În caz contrar, vor fi cei făcuți vinovați, indiferent de situația clubului”, a comentat Eric.

Eric a dorit să vadă jumătatea plină a paharului, după eșecul roș-albilor. ”Dinamo a fost foarte determinată în acest meci, dar fără eficiență. Într-adevăr, am văzut un alt Dinamo la acest meci. Dar degeaba. Apărarea celor de la UTA a arătat că nu degeaba e pe primul loc în play-out.

În urmă cu câteva luni, Dinamo nu era atât de ofensivă! La penalty, toţi coechipierii aveau încredere că marchează Sorescu. Dar e foarte greu să mai revii după acel penalty, ratat la 1-0 pentru adversar. Foarte rar se întâmplă să revii după un penalty ratat”, a spus Eric.

Citește și

În ce condiții ar accepta Florin Cîțu nominalizarea Ioanei Mihăilă la Sănătate: ”Fără el”