A fost adus ca un star, n-a impresionat încă, va pleca la penultima clasată din Segunda Division

A fost, probabil, cel mai mediatizat transfer al ”câinilor” în vară, când se credea că proiectul ”Nuevo Dinamo” va fi unul grandios. Dintre cei 14 jucători transferați în mercato 2020, cel al lui Aleix Garcia a fost considerat un boom.

Faptul că se despărțise în vară de Manchester City, unde strânsese 9 meciuri și un gol, plus cotația de 3,2 milioane de euro de pe transfermarkt, plus faptul că fusese dorit de Galatasaray și multe altele. Doar că Garcia nu a produs mare lucru în 7 meciuri. Nu a ieșit cu nimic în evidență. Și a jucat alte 50 de meciuri în LaLiga, plus un sezon la Mouscron în prima ligă belgiană. Mijlocașul de 23 de ani nu s-a adaptat aici. Cu toate că i-a plăcut Bucureștiul.

Plătit cu 35.000 de euro pe lună, cel puțin pe hârtie, spaniolul va părăsit Dinamo la finalul lui 2020. A rămas să aibă antrenamentele la zi, de văzut dacă va acționa clubul în judecată, după ce va pleca din Ștefan cel Mare. Garcia este dorit de un nume cu tradiție din țara sa, Real Zaragoza, care trece printr-o situație dramatică, penultimul loc în Segunda Division. Ar putea ajunge ca Deportivo La Coruna în liga a treia, fosta echipă a lui Borja Valle.

Citește și

Dan Bittman, săgeți către președintele Iohannis și guvernanți: ”E vina lor, oamenii s-au speriat”