--> -->

A dat norocul peste Costi Nica: contract de 7.000 de euro pe lună!

La Dinamo a jucat un singur meci și a dat chix, a strâns trei meciuri în ultimii doi ani și jumătate, dar tocmai a semnat și a fost prezentat în Italia.
A mai avut două oferte

Constantin Nica şi-a găsit repede echipă după despărţirea de Dinamo. A semnat cu Pistoiese, echipă proaspăt promovată în Serie C.

Fostul internațional a fost în discuții și cu o echipă din Ucraina, Lviv, din prima ligă, dar spectrul războiului de acolo l-a îndepărtat, astfel că a revenit în Il Calcio.

Nica a mai negociat și cu fosta sa echipă, Cesena, care luptă pentru promovarea în Serie B.

Până la urmă, a ales Pistoiese, conform Fanatik va avea un salariu de 7.000 de euro pe lună. Foarte bine, având în vedere că la Dinamo nu mai era dorit și avea 4.000 de euro pe lună.

Unul și pe ăla l-a făcut praf

Acordul românului cu peninsularii este pe cinci luni. Fundașul dreapta a semnat un contract valabil până la finalul sezonului, cu opțiune de prelungire din partea ambelor părți, în cazul în care Pistoiese se va salva de la retrogradare.

Presa din Italia a scris de asemenea despre această mutare. Jurnaliștii de la tuttomercatoweb.com notează că noul director sportiv al lui Pistoiese a vrut să îl aducă la echipă pe Constantin Nica.

Fundașul dreapta a jucat un singur meci în tricoul ”câinilor” în Cupa României cu FC Argeș, greșind decisiv la golul victoriei piteștenilor, care au eliminat Dinamo în prelungiri!

A mai jucat în ”Cizmă”

Fundașul dreapta revine în ”Cizmă” după aproape patru ani. Între 2013 și 2018 a jucat 59 de meciuri pentru Atalanta, suferind o accidentare gravă în urma căreia nu a mai reușit să revină la forma care i-a adus transferul în Serie A de la Dinamo, pentru 1,6 milioane de euro.

Constantin Nica a mai jucat în Italia sub formă de împrumut la Cesena și în Serie C la US Avellino 1912 și Latina Calcio 1932.

Pistoiese, echipa cu care va semna Nica, a promovat în Serie C în acest sezon și se află pe locul 18 în campionat, cu doar 16 puncte, unul mai mult decât ultimele două clasate și va lupta pentru evitarea retrogradării.

Citește și

Deian Sorescu, cu gândul la Dinamo, din Polonia: ”Doare, pentru că nu mi-am dorit asta”