A câștigat ultimul campionat cu FCSB: ”E principala favorită la titlu”. Stelistul care nu vrea Dinamo din nou în Liga 2

Costel Gâlcă, 51 de ani, a cucerit în 2015 ultimul titlu de campioană al FCSB, de fapt a bifat trei trofee în acel sezon.

Antrenorul consideră favorită la titlu fosta sa echipă, speră ca Dinamo să nu retrogradeze, că tot urmează Derby-ul, duminică seară, de la ora 20:30, pe Arena Națională.

Costel Gâlcă este în discuții să se despartă de Radomiak Radom, locul 8 în Ekstraklasa poloneză.

”Ghinionul a jucat un rol mare”

„Liga 1 este un campionat pe care îl mai urmăresc. Este dominat de FCSB, dar și celelalte echipe au crescut în valoare. Așa, și CFR este acolo, și Rapid are speranțe de a se bate pentru câștigarea titlului, eu cred că și Universitatea Craiova ar putea să se implice. Sunt cam aceleași echipe an de an.

Știu, normal, că FCSB nu a mai cucerit campionatul. A fost contracandidată mereu, mulți ani pe locul 2, apoi a pierdut campionatul mereu pe final, inclusiv în ultimul sezon. De ce? Neșansa. În rest, condiții, jucători de calitate, au fost tot timpul. Ghinionul a jucat un rol mare.

Știu, am fost acolo, cunosc condițiile, la ce jucători au fost, ar fi fost normal să câștige fie măcar și o dată”, a declarat Costel Gâlcă pentru GSP.ro.

„Principala favorită la titlu”

Costel Gâlcă nu a interacționat prea mult cu patronul Gigi Becali, de-a lungul anilor, antrenorul a evitat să vorbească despre omul de afaceri ce deține FCSB. Nu-l indică pe patron ca vinovat de ratarea titlurilor din 2015 încoace.

„Patronul… Asta e altă problemă, eu vorbesc strict de calitatea jucătorilor, de condițiile pe care echipa le are. FCSB aduce mereu ce este mai bun. Și acum, FCSB este principala favorită la câștigarea titlului. Dar lupta este lungă.

De cine îmi place de la FCSB? Olaru, care este deja consacrat, a demonstrat că este important pentru echipă”, a comentat Costelinho.

Costel Gâlcă, stelistul care nu vrea Dinamo din nou în Liga 2

Mereu un rival al lui Dinamo, Gâlcă nu dorește răul „câinilor”. Din contră.

„Nu cred că va retrograda. Nici nu ar fi benefic pentru fotbalul românesc. Asta dacă vrem să avem un fotbal mai competitiv.

Dinamo și Rapid trebuie să ajungă să se bată cu FCSB la titlu, an de an. Eu mi-aș dori un fotbal de calitate cu echipe istorice, cu un buget bine stabilit, cu stabilitate economică”, a comentat Costel Gâlcă.

Citește și

Ciprian Marica susține că a fost șantajat cu celebra filmare în prosop: „Am zis: «Dă-o!»”