--> -->

A avut o relație cu Cristi Borcea, a fost eliberată din închisoare

Condamnată în februarie 2018 la 7 ani de închisoare pentru luare de mită, judecătoarea Geanina Terceanu a fost eliberată condiționat, după ce a executat doar jumătate din pedeapsă.

Încarcerată la Penitenciarul Târgşorul Nou, Geanina Terceanu a obținut dreptul la eliberarea condiționată în august 2021, după ce executase trei ani și jumătate din pedeapsa totală de șapte ani.

În septembrie 2021, Parchetul a făcut contestație la decizia de eliberare condiționată a fostei judecătoare, dar magistrații prahoveni au respins ca ”nefondată” cererea autorităților, așa că Geanina Terceanu a fost eliberată condiționat din detenție, conform informațiilor Fanatik.

Cum a început totul

În februarie 2009, judecătoarei Geanina Terceanu, de la Tribunalul București, i-a fost repartizat dosarul în care dinamovistul Cristian Borcea, alături de alte nume importante din fotbalul românesc în ”Dosarul Transferurilor”, era trimis în judecată pentru înșelăciune și evaziune fiscală privind transferurile unor jucători.

Pe 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a decis achitarea tuturor inculpaților trimiși în judecată, ”în temeiul dispozițiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968”, adică, pe scurt, “fapta nu există”.

În noiembrie 2012, Curtea de Apel București a decis desființarea hotărârii de achitare pronunțată în dosar de Geanina Terceanu, condamnând inculpații apoi în martie 2014 la pedepse între 3 și 8 ani de închisoare.

Cristi Borcea a primit atunci o pedeapsă definitivă de 7 ani de detenție, a ieșit din închisoare în iulie 2018.

A crezut că ”mita” e ”plăcere”

În februarie 2016, Geanina Terceanu a fost trimisă în judecată de către procurorii DNA pentru luare de mită.

Potrivit rechizitoriului DNA, pentru a pronunța soluția din aprilie 2012, ”Terceanu ar fi primit, în intervalul aprilie 2009 – mai 2012, o sumă totală de 195.000 euro, din care 185.000 euro de la Ioan si Victor Becali, iar 10.000 euro de la Cristian Borcea. Din banii primiți, magistratul a folosit 56.000 de euro pentru cumpărarea unei locuințe”.

”Iorgovan (n.r. avocatul George Iorgovan) mi-a spus că va fi o discuție scurtă. Nu a avut loc nicio discuție despre bani. Borcea a încercat să-mi explice cum e mecanismul transferurilor. Am stat două ore, era noapte. Locul era undeva în nordul Bucureștiului. Eu am dat ca punct de reper o cale ferată, undeva către Pipera. Domnul Borcea a vrut să discutăm despre dosar și i-am zis că abia l-am primit.

I-am explicat că nu se pune problema să vorbim despre dosar. Borcea nu a îndrăznit să îmi ceară o soluție. Am discutat ca doi oameni care trebuiau să-și umple timpul rămas la dispoziție. La finalul discuției din acel imobil, după ce m-am ridicat, mi-a lăsat o sumă de bani în geantă. A spus că mi-a lăsat ceva. Nu am verificat. S-a întâmplat într-o fracțiune de secundă.

Abia acasă am verificat. Nu am povestit nimănui despre suma de bani și nici despre întâlnire. Acasă am constatat că erau 10.000 de euro. Nu am restituit banii, pentru că nu am vrut să reiau legătura nici cu Borcea. Inițial, am crezut că banii erau pentru că ne-am plăcut reciproc, dar a fost doar impresia mea”, a declarat în cadrul procesului Geanina Terceanu despre idila ei cu acționarul dinamovist.

În februarie 2018, Geanina Terceanu și-a aflat pedeapsa, fiind condamnată definitiv la 7 ani de închisoare.

Cu doar câteva zile înainte de a intra în penitenciar, Terceanu s-a măritat cu un fost denunțător de-al ei, Ionuț Ploeșteanu. Aceasta după ce divorțase de primul ei soț.

Citește și

Ponta cere finalul restricțiilor: ”Guvern, curaj!”