7 morți – tragedie în aviația română

Vești teribile miercuri seara: un elicopter al armatei române s-a prăbușit în Dobrogea după ce plecase în căutarea unui MiG 21 LanceR, dispărut de pe radar.

Toți cei 7 militari din elicopter au murit! Inițial, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, și președintele Iohannis nu se puseseră de acord asupra numărului deceselor.

Primele detalii

O aeronavă MiG 21 LanceR care plecase din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control miercuri seară, iar la ora 20:03 a dispărut de pe radar într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei, informează Ministerul Apărării Naționale (MApN) într-un comunicat oficial.

Un elicopter militar care a plecat în căutarea Mig-ului s-a prăbușit în zona localității Gura Dobrogei, iar toți cei șapte militari din el au murit, a confirmat ministrul Apărării, Vasile Dîncu, pentru ZIUA de Constanța.

Condoleanțe

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe familiilor celor șapte militari căzuți la datorie miercuri seară.

”În această noapte tragică pentru aviația din România, gândurile mele se îndreaptă spre familiile îndoliate și greu încercate de această pierdere dramatică. Le transmit condoleanțe și multă putere în aceste clipe dureroase!”, a transmis președintele într-un comunicat oficial.

Și Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale a transmis condoleanțe. ”Transmit condoleanțe familiilor îndurerate. Dumnezeu să îi odihnească în pace. În continuare se desfășoară misiuni de căutare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR”, a mai scris ministrul apărării.

Inițial, autoritățile au anunțat că sunt cinci victime, numărul standard al echipajului unui elicopter IAR 330- Puma. La locul tragediei însă, salvatorii au găsit șapte morți și s-a comunicat că la baza Kogălniceanu, în elicopter au mai urcat și doi voluntari de la Forțele Navale, care au dorit să participe la misiunea de salvare de după prăbușirea unui avion MIG 21 Lancer.

Migul Armatei Române decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19:50, transmite MApN. Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază. La scurt timp însă, acesta a dispărut de pe radar.

Citește și

CTP: ”Suntem în război cu Rusia”