5 pârtii pregătite pentru amatorii de sporturi de iarnă

Iubitorii sporturilor de iarnă sunt pregătiți pentru sezonul rece. Unii se și roagă să ningă mai repede, pentru a ajunge cât mai repede pe pârtii. Un loc senzațional, atât datorită naturii, cât și din punct de vedere al dotărilor pentru schi și săniuș este Buscat Resort, din Băișoara.

Zona Băișoara a devenit un punct de atracție în ultimii ani pentru cei din zonele Alba, Cluj, Zalău. Aici au parte de peisaje fantastice, dar și de pârtii de schi bine îngrijite. Moș Nicolae vine cu cel mai frumos cadou pentru amatorii de sporturi de iarnă. Sezonul de iarnă se deschide azi, 5 decembrie.

„La Buscat te așteaptă 5 pârtii de schi, una fiind pentru începători, dotată cu baby lift, pârtia albastră (1300 m), pârtia verde (1700 m), pârtia roșie (800 m), pârtia neagră (900 m) și o pârtie pentru săniuș. Pârtiile sunt suspendate la intersecția cu șoseaua, fiind unite în vârful Muntelui Buscat și la poalele muntelui, lângă telescaun.

Pârtiile sunt deservite de o modernă instalaţie de transport pe cablu de tip telescaun, cu o capacitate de 1500 de persoane/oră. Telescaunul se poate lua chiar de la baza pârtiilor, așadar economisiți timp și energie, pe care le veți dedica sportului. Durata de urcare este de 5 minute, timp în care puteți admira frumusețea zonei Buscat. Când veți vrea să faceți o pauză, să beți un pahar de vin fiert, să mâncați ceva sau să stați cu prietenii la o vorbă, vă invităm la Apre-ski sau la Cabana Lupilor, situată la baza pârtiei”, au scris pe Facebook cei care se ocupă de Buscat Resort.

Vârful Buscat este situat la 1.676 de metri altitudine. De la Cluj-Napoca sunt cam 60 de kilometri, în timp de la Alba Iulia, Zalău și Târgu Mureș în jur de 100.

Citește și

Amenință că se lasă de fotbal la 19 ani: ”Nici Rednic nu l-a convins”