5 locuri de vizitat în zona Semenic

Caraș-Severin este un județ binecuvântat cu o sumedenie de locuri superbe create de natură, care merită vizitate și păstrate în cutia cu amintiri. Zona Semenic a devenit un loc apreciat de turiști datorită acestor peisaje.

Să vedem 5 locuri numai bune de văzut în zona Semenic.

1. Lacul Văliug – este un lac de acumulare cu o suprafață de 12.6 hectare și o adâncime maximă de 25 de metri. Barajul de aici a fost ridicat în urmă cu mai bine de 100 de ani, adică în 1909, pe râul Bârzava. Are 27 de metri înălțime. Vara, lacul le oferă turiștilor posibilitatea de a face sporturi acvatice sau de a face o plimbare cu barca.

2. Peștera Comarnic – este situată pe raza localității Iabalcea și este una dintre cele mai mari peșteri din România. Galeriile totalizează nu mai puțin de 5.229 de metri. Sălile impresionante și formațiunile stalagmitice de dimensiuni mari oferă vizitatorilor un spectacol extraordinar.

3. Schitul „Sf. Ilie Tesviteanul” – a fost ridicat între anii 1945-1946 de către credincioșii din zonă, care au dorit să înnobileze zona cu un lăcaș de cult. Biserica a fost sfințită în 6 august 1946. Din păcate, comuniștii au desființat schitul 3 ani mai târziu. Renașterea a început în iulie 1988. Atunci, Mitropolitul Banatului a vizitat zona și a văzut schitul părăsit. Imediat a decis reactivarea acestuia. Biserica renovată a fost binecuvântată pe 20 iulie 1999.

4. Platoul Semenic – este situat la peste 1.400 de metri altitudine, în zona vârfurilor Semenic și Piatra Goznei. Sporturile de iarnă sunt la mare preț în acest loc, mai ales că zăpada persistă câteva luni bune în fiecare ani. Amenajarea a peste 5 km de pârtie din zonă a dus la atragerea multor turiști.

5. Stațiunea Trei Ape – este localizată între Brebu Nou și Gărâna și oferă o evadare din nebunia cotidiană. Lacul Trei Ape este locul perfect atât pentru pescuit, cât și pentru practicarea unor sporturi acvatice. Evident, scăldatul este bucuria copiilor. Traseele montane pot fi parcurse pentru a descoperi și alte frumuseți din zonă.

Citește și

Modelul echipei lui Frank Lampard pentru Dinamo: ”În punctul ăsta vrem”