5 motive pentru a vizita Egiptul

În Egipt în luna martie sunt temperaturi care depășesc 30 de grade, prețurile la hoteluri de 5 stele sunt foarte bune și mulți români aleg să petreacă vacanța de vară – primăvara. Și se merită având în vedere raportul calitate-preț. Vedeți mai jos 5 motive pentru care să vizitați Egiptul în 2023.

1. Este una dintre cele mai ieftine destinații de călătorie

Egiptul este una dintre cele mai ieftine destinații de călătorie. Dacă vii din străinătate, o să observi imediat că anumite lucruri sunt mult mai ieftine în Egipt decât în România. De exemplu, un Uber de la aeroport până în centrul orașului Cairo te costă undeva la 10 dolari pentru o călătorie de aproape o oră. De asemenea, cazarea într-un resort de 5 stele cu condiții foarte bune All Inclusive pentru turiști te va costa mult mai puțin decât în orice altă destinație din Europa

2. Plaje însorite pe tot parcursul anului

Atât pe coasta Mării Mediterane, cât și pe coasta Mării Roșii, Egiptul are plaje care pot concura cu unele dintre cele mai bune din lume. Chiar și iarna este destul de cald ca să te poți bucura de soare pe plajele din Egipt.

3. Muzeele egiptene de renume mondial

Marele Muzeu Egiptean încă nu și-a deschis porțile dar când o va face va fi cel mai mare muzeu arheologic din lume. Va găzdui întreaga colecție de obiecte prețioase ale faraonului Tutankhamon, toate expuse public pentru prima dată.
Puteți vizita și alte muzee de renume mondial, cum ar fi Muzeul Cairo din Midan Tahrir (colecțiile muzeului depășesc 120.000 de piese, de la epoca preistorică la epoca greco-romană. Sau Muzeul Național al Civilizației Egiptene, cu Galeria Regală a Mumiilor.
De asemenea, există templul Karnak din Luxor, care este considerat cel mai mare muzeu în aer liber din lume.

4. Ultima minune antică în picioare a lumii

Marea Piramidă din Giza (cunoscută ca piramida lui Khufu) este ultima minune antică existentă a lumii. La aproximativ 4500 de ani, ea stă în picioare și este unul dintre cele mai vizitate locuri din Egipt, alături de Sfinx.

5. Croazieră pe Nil între Luxor și Aswan

Puteți opta pentru o croazieră de 5 stele care are opriri regulate pentru a andoca și a vedea monumentele, mormintele și artefactele vechii de mii de ani. Condițiile sunt de lux și puteți opta între 3 și 5 nopți, la prețuri accesibile. Veți naviga pe Nil în Egiptul de Sus și veți vedea obiective precum templul din Luxor, Templul Karnak și Templul Philae(ultimul loc unde a fost practicată religia egipteană antică).

Pentru pachete charter, croaziere și excursii în Egipt la cele mai bune prețuri puteți contacta agenția de turism Love To Holiday la numărul de telefon: 0723 389 337.

Citește și:

Hotelul care-ți oferă posibilitatea să dormi în două țări