15 locuri de vizitat în România

Spaniolii sunt încântați de România. Nu doar de Centrul Vechi al Bucureștiului, unde se aude zumzăit iberic seară de seară, ci și de alte peisaje idilice ale țării noastre. Atât de îndrăgostiți, încât El Pais, un important ziar din Peninsula Iberică, a făcut un top al celor mai frumoase 15 sate de vizitat.

Primul în top este Bazna, un sat de lângă Sibiu, cu rădăcini în secolul al XIII-lea. Biserica fortificată, nuanțele gotice și romanice i-au cucerit pe ziariștii spanioli. Polovragi, cu impresionanta mănăstire, este pe locul 2 în top. Fermecătorul podium este completat de Cârlibaba, din Suceava, un loc cu un șarm sublim.

Celelalte sate recomandate de El Pais sunt, pe rând, Sirnea (Brașov), Rășinari (Sibiu), Botiza (Maramureș), Breb (Maramureș), Ciocănești (Suceava), Biertan (Sibiu), Viscri (Brașov), Târgu Neamț (Neamț), Rimetea (Alba), Jurilovca (Tulcea), Pleșa (Suceava) și, evident, Săpânța (Maramureș). Pentru a vedea și fotografii spectaculoase din cele 15 sate, puteți accesa site-ul https://elviajero.elpais.com/elviajero/2019/03/22/album/1553265783_381828.html?#foto_gal_15.

Citește și:

Primul campion român pe 2019?