13 cu noroc pentru Dinamo. Moș Crăciun există!

Mircea Rednic încă speră să o salveze pe Dinamo de la retrogradare. Înaintea partidei cu Chindia, și-a pus drept obiectiv să câștige cel puțin 5 puncte din ultimele 3 dueluri ale lui 2021.

Pentru înfruntarea cu târgoviștenii, Puriul i-a scos din lot pe Matei și Filip, dar i-a adus în primul 11 pe Carp, Gluhakovic și Kainourgios, pe care el i-a transferat. Pentru a suplini absența lui Torje, Rednic l-a trimis din primul minut pe teren pe Vestenicky.

Ploaie de ratări

Chindia încă mai speră să se califice în play-off și a mers la București cu gândul la 3 puncte. Florea a dezmorțit primul atmosfera, cu un șut la colțul scurt, mingea trecând la o palmă de bară. Dincolo, Ivanovski a sărit mult peste Celea și a pus capul la o centrare a lui Bordușanu. Balonul s-a dus fix pe direcția lui Căbuz.

Fostul dinamovist Daniel Popa a vrut să le mai dea o palmă celor ce n-au avut încredere în el, însă doar l-a copiat pe Florea. În minutul 10, Sorescu a încercat o centrare în careu, dar mingea a căzut pe transversală.

Șuturile lui Jipa din primul sfert de oră au speriat mai degrabă fanii din peluză, nu pe Iliev. Mult mai aproape de gol a fost Florea. I-a „rupt coloana” sărmanului Kainourgios și a tras la colțul lung. Vreo 10 cm i-au lipsit pentru a deschide scorul. Iliev a avut un reflex de Spiderman în minutul 31. Neguț a profitat de eroarea uriașă a lui Grigore, a tras pe jos, dar portarul bulgar al lui Dinamo a evitat golul de 0-1.

Carp(e diem)

Rednic i-a scos la pauză pe Grigore și Vestenicky și i-a trimis în luptă pe Popa și Itu. Oaspeții au avut însă prima ocazie a părții secunde. Popadiuc a inventat un șut de la 18 metri, care nu și-a atins însă ținta. După o oră de joc, Daniel Popa a rămas singur cu Iliev, după gafa celuilalt Popa de pe teren. Atacantul a încercat să marcheze pe colțul scurt, însă mingea a nimerit bara, a revenit la el, iar al doilea șut a trimis balonul pe direcția goalkeeper-ului bulgar.

Golul a picat după câteva zeci de secunde în poarta Chindiei. Cum-necum, Kainourgios a ajuns în careu, a tras într-un adversar, mingea a ricoșat la 7 metri, iar de acolo Cătălin Carp a împins-o în plasă. Ivanovski putea risipi emoțiile dinamoviștilor. Urmărit de 2 adversari, atacantul a intrat în careu și a țintit colțul lung. Căbuz s-a întins și a respins.

Iliev – total

Abia intrat pe teren, Matiș a fost pocnit în careu de Iliev și a fost nevoie de intrarea ambulanțelor pe teren. Hațegan s-a consultat cu asistentul și a dat penalty pentru Chindia. Daniel Popa și-a luat inima în dinți și a bătut lovitura de la 11 metri.

A tras ca din tun și era sa rupă transversala. Mingea a ricoșat tot la el, iar Popa a încercat să marcheze dintr-o foarfecă acrobatică. Iliev a plonjat fantastic și a trimis în corner. A urmat o fază în care jucătorii Chindiei au tras de 3 ori spre poarta roș-albilor, dar mingea n-a intrat în plasă.

Amzar a avut ultima șansă de gol a lui Dinamo. Șutul său pe colțul scurt nu l-a păcălit pe Căbuz. Iliev a făcut minuni în minutul 5 de prelungiri. A inventat o paradă nemaipomenită la o minge trimisă de Matiș și a păstrat cele 3 puncte în Ștefan cel Mare. În urma acestei victorii eroice obținute într-o zi de 13, Dinamo are 12 puncte și ocupă locul 15 în clasament. Joi, roș-albii se deplasează la Mioveni, iar lunea viitoare vor încheia anul pe teren propriu, contra Farului lui Hagi.

DINAMO – CHINDIA 1-0

A marcat: Carp (62)

Dinamo: Iliev – Gluhakovic, Pinto, Grigore (46 Popa), Kainourgios – Carp (71 A. Radu), Răuță, Bordușanu (78 Amzar) – Sorescu (86 Ehmann), Ivanovski, Vestenicky (46 Itu).

Chindia: Căbuz – Căpușă, Celea, Iacob, Roumpoulakou (46 Corbu) – Neguț, Dulca, Popadiuc (76 Stoian), Jipa (76 Matiș) – Popa, Florea.

Citește și

Șapte învățături ale părintelui Ilie Cleopa: ”Maica sănătății și lungimea vieții”